THREE DEAD PEOPLE#M.GONDRY

Yayınlandı: Ocak 15, 2011 / Art, cinema
Etiketler:, ,

Hayal gücünün sınırı yok. Bu konuyu tartışmak yersiz. Ancak hayal gücünü bu kadar net, minimalist ve temiz biçimde somutlaştırmak, insanlara ulaştırmak ne büyük bir cevherdir! Gerek filmleri “Eternal Sunshine of Spotless Mind, The Science of Sleep, Be Kind Rewind..vs) gerek çektiği video klipler ve reklamları ile kendine hayran bırakan bir yönetmen Michel Gondry. Aşağıdaki kısa filmi, doğum günü hediyesi olarak ata binmeyi çok seven arkadaşı Karen için hazırlamış. Gondry ile arkadaş olmak ve selofondan yaptığımız denizde yüzmek istiyorum!!

The Science of Sleep ile aşağıda izleyebilme şansına erişeceğiniz “Three Dead People” kısa filmi arasında dikkatimi çeken ve sizinle paylaşmak istediğim benzerlikler var.Science of Sleep’in son sahnesinde Stephanie ve Stephane karakterleri kısa bir at gezintisi sonunda bir tekneye binerler. Ki ölen ruhların tekneyle diğer tarafa geçtiği söylentisi bilinir ve bu simge edebiyatta ve sinemada çoğu kez kullanılır. Sonuç olarak; gördüğü en minik şeyde intertextuality arayan bendeniz; rüya ile gerçeği ayıramayan karakterimizin öldüğünü kanısına varırım. “At gezintisi” sonucunda “ölüler diyarına” giden karakter ile “at ile gezmeyi seven” arkadaş için hazırlanan kısa filmin ismini Üç “ölü” İnsan olması ne hoş bir bağlantıdır!!!
Not: Bahsi geçen film öyle bir hayal gücü örneğidir ki; sadece izlenilmesi gereken üzerinde konuşulacağı zaman ise sözcüklerin işlevinin yetersiz kalacağı bir filmdir. Şiddetle tavsiye edilir.

Yorum bırakın